onsdag den 24. juli 2013

Jordbærtærte // Strawberry tart


I dag får I en opskrift på en jordbærtærte af den allerbedste slags.

Nyplukkede danske jordbær på blød vaniljecreme, på sprød mørdej smurt med en blanding af nougat og mørk chokolade. Mmmmhm, løber tænderne i vand?

Today I will give you a recipe on a strawberry tart made with strawberries i've picked my self, laid on a soft fluffy vanillacream, wich is gently placed on a shortcrust pastry with a mixture of nougat and dark chocolate on top. Uhm, does it just sound delicious or what?

Det vigtigste er 400 g jordbær - som er ca. en bakke // The most important is about 400 g fresh strawberries

Mørdej // Shortcrust pastry

75 g flormelis // 75 g icing sugar
2 tsk vaniljesukker // 2 teaspoos of vanillapowder
200 g mel // 200 g flour
100 g stuetempereret smør // 100 g roomtemperated butter
20 g æggeblomme // 20 g egg yolk
75 g halv nougat halv mørk chokolade // 75 g of half nougat half dark chocolate

Desuden // Furthermore
Kikærter // Chickpeas 

Hæld det hele sammen i en skål og bland med fingrene til smøret er helt findelt, saml i en kugle og læg det på køl i 30 minutter, før det rulles ud, og lægges i en 24 cm tærteform. Dæk dejen til med bagepapir og hæld kikærter ud ovenpå.
Bag ved 170 grader i ca. 20 minutter - måske lidt mere, den skal være gylden og fast.

Lad den køle af i køleskab, stadig med kikærterne på.

Når den er helt kølet af smøres bunden med nougat/chokolade.

Put all the ingredients in a bowl and mix with your fingers to the butter is completely crushed, make it a ball and put it in the fridge for 30 minutes before rolling it out, and put in a 24 cm pie dish. Cover the dough with baking paper and pour chickpeas out on top.
Bake at 170 degrees for approx. 20 minutes - maybe a little more, it should be golden and firm.

Let it cool in the refrigerator, still with chickpeas on.

When it is completely cold, chocolate/nougat is lubricated all over.

Vaniljecreme // Vanillacream

5 dl fløde // 5 dl cream
1 æg // 1 egg
4 tsk sukker // 4 teaspoons of sugar
1½ spsk majsstivelse // 1½ tablespoon of cornstarch (maizena)
3 tsk vaniljesukker // 3 teaspoons of vanillapowder

Hæld 3 dl fløde, ægget, sukker og majsstivelse i en gryde og rør rundt over svag varme indtil det tykner, så slukkes der for varmen mens man bliver ved at røre og røre. Rør indtil den er kold.
Når helt afkølet piskes de sidste 2 dl fløde til skum, og det blandes i vaniljecremen.

Vaniljecremen fordeles ud over tærtebunden og jordbærene halveres og lægges oven på cremen.

Pour 3 cups cream, egg, sugar and cornstarch in a pot and stir over low heat until it thickens, then turn off the heat while you continue to stir and stir. Stir until cold.
When completely cooled whip the past 2 dl cream into foam, and blend it with vanillacream.

Vanilla cream distributed over the crust and half the strawberries and lay them gently on top of the cream.


Velbekomme // Bon Appetite!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar