mandag den 30. april 2012

Ønsker

Om lige præcis en uge, har jeg fødselsdag!

24 år, hold da op!


Derfor får i her lidt ønsker...Primavera vaser fra Kähler, priser fra 129-149,- kr. Stor, mellem og mini som ses herover :-)

Termokande fra Rosendahl Grand Cru, 399,- kr. Gern.-e i en pastel farve som blå eller grøn. Helst ikke i sort :-)


En patchwork lineal med målene 15 x 60 cm.Keramik fra Helbak, Dot, i grøn-blå nuancer.

Lille radio til køkkenet, mærket er lige gyldigt, men gerne i hvid, eller pastel blå-grøn :-)

Elkedel, mærket er ligegyldigt, bare den er neutral i farven - ikke rød! og kan rumme over 1 liter vand.
Ovnfaste fade, skåle og æggebægere fra Rosendahl Gran Cru - i glas.


Ansigtspleje, solcreme og andet lækkert økologisk hudpleje fra Melissa.Jeg glæder mig!

Kh

søndag den 29. april 2012

Grahamsspelt boller med squashJeg har en svaghed for squash i bagværk, og derfor er det noget jeg bruger forholdsvist tit. Jeg syntes det giver en rigtig god saftighed til boller, og gør at de ikke blive tørre... inden jeg har noget at spise hele portionen.

Boller laver jeg normalt på slum, men da disse var så gode, prøvede jeg igen, for jeg ville gerne dele opskriften med jer.
Du skal bruge:

1 pk. gær
½ liter lunkent vand
½ dl olie
1 tsk salt
200 g revet squash
5 dl spelt grahamsmel eller gramhams spelt mel?
7½ dl hvedemel + ½ dl hvedemel


1 pk. gær røres ud i lunkent vand, der tilsættes salt, olie og revet squash. Grahamsspelt melet røres ud i vandet, og herefter tilsættes hvedemelet lidt efter lidt. De første 7 dl hvedemel blandes i dejen, den sidste halve bruges bare til at vende brødet i, inden det sættes til hævning. Dejen er ret våd, men kan fint lige vendes rundt med melet og det skal så hæve overdækket i ½-1 time, jeg plejer bare at lade det hæve til det når skålens kant og rører hviskestykket. Men det kommer selvfølgelig an på hvor stor skålen er ;-)
Den aller sidste halve dl hvedemel bruges til bordet. Når dejen har hævet, strøs melet ud og dejen hældes derpå, og æltes meget let med melet - kun så den ikke klistrer på ydersiden.
Bollerne kan være lidt vanskelige at forme, men med det resterende mel kan dejen hele tiden lige vendes i lidt mere mel så den ikke klistrer for meget.

Bages til de er gyldne på 200 grader, normal ovn. Måske sådan ca. 15-20 minutter i min ovn.

Af sådan en portion her har jeg fået 12-14 store boller. Sandwich bolle størrelse - rigtig gode til madpakken!


Velbekomme!


Kh

lørdag den 28. april 2012

Jeg længes

Efter at have spist disse helt fantastiske jordbær
- som smagte meget af sommer, så søde,
 åh,
så kan man ikke undgå at længes lidt.. Meget..

Kom sol, kom sommer. Kom danske jordbær!


Lav en god dag.


Kh

Endelig weekend

Min weekend startede med en god lang gå tur med Otto.

I øjeblikket er jeg rigtig fascineret af naturen, og det er som om, efter at jeg er begyndt at fotografere, at jeg ser og oplever naturen på en helt ny måde.

fredag den 27. april 2012

Weekend morgenmad - Müsli risengrød med æbler
Min kæreste syntes ikke at billedet er særlig godt, eller at det ser særlig lækkert ud. Men jeg syntes at det smagte så godt at jeg gerne vil dele opskriften.

Det er meget simpelt.


Æblerne er kogt med vand og sukker. Forholdene er jeg lidt usikre på, så egentlig hældte jeg bare i hvad jeg syntes passede af sukker og vand så det dækkede æblerne.


Risengrød hvad der svarer til 1 liter mælk. I mit ilfælde var det 2½ dl vand som koges op, 2 1/4 dl ris som tilsættes og koges i 2 minutter, herefter 1 liter mælk og 1 tsk salt. Når risengrøden næsten er helt kogt færdig, som i, du tænker at nu er det færdigt - næsten, så hældes der 2 dl müsli i grøden og røres, og det står så og trækker i 10 minutter, hvorefter det serveres med kanelsukker og æbler på toppen.

Mums filibaba, er alt hvad jeg har at sige til det. Om du spiser det til morgen- eller aftensmad er op til dig, jeg syntes det duer til begge dele.


God weekend!

Kh

torsdag den 26. april 2012

Lækre lopper

Jeg syntes jeg gjorde mig nogle rigtig gode fund på loppemarkedet i søndags, havde der bare ikke været så mange mennesker, havde jeg nok fundet endnu flere. Så kan ikke helt beslutte mig for om det var godt eller dårligt?! .. Hm, jeg har jo ikke rigtig mere plads, eller penge for den sags skyld... men iiih, når man ser på mit lille udvalg, så jeg slet ikke i tvivl om hvor meget mer ejeg egentlig kunne have kommet hjem med.Bambi 2,50,- kr. og to doilies for 10,- kr.


Underkop for 2,50,- kr, dog står der ikke noget i bunden, men fin syntes jeg den er!


3 glas kander/skål for 50,- kr.


4 stks. Bjørn Wiinblad platter for i alt 20,- kr.


En gammel trækasse for 10,- kr. - Jeg skulle jo have noget at bære mine ting i!


En rund si for 5,- kr og en knage for 2,- kr.

Så det var vel ok priser?
Har du fundet nogle gode lopper i år?

Kh


Endnu en giveaway

Ovre hos Xo Ein Ding er der nu endnu en lækker give-away på banen...

Jeg er så meget på! Hvis du vil være med, så tryk her

onsdag den 25. april 2012

En blå kaffekande

I weekenden var jeg på et stort loppemarked i Idestrup på Falster, ..

Et par dage før en weekend hvor jeg skal ned til familien på landet, ringer jeg til min mormor, "Er der nogle loppemarkeder vi skal på i den her weekend, Mormor?"
Svaret denne gang var dog lidt anderledes end det plejer...
Mormor: "Ja, det er der, men jeg vil ikke have dig med"
Mig: "Nå...."
Pause...
Mig: "Men du kan vel godt fortælle mig hvor det er, så kan jeg selv tage derud?"
Mormor: "Ja selvfølgelig, det bare fordi der kommer så mange mennesker så vi bliver alligevel bare væk fra hinanden..."

Til min mormors forsvar havde hun ret, der var helt ekstremt mange mennesker og hun er en af de der kræmmer-hajer som virkelig bare skal være der en halv time før for at udse sig de gode ting, løber ind på pladsen... og ja, en af dem min lillebror og jeg syntes er sjove at stå og se på - hvilket betød at vi også gerne ville komme før tid, bare for at få os et godt grin :-)

Anyways, da vi endelig mødte min mormor ude på loppemarkedet, og hilste, havde hun så travlt med hoved og hænder nede i en kasse at hun alligevel ikke havde tid til at sige hej. Hun vendte sig ikke engang om! :-) Godt man ikke er sådan en som bliver fornærmet.

Jeg kom selv hjem med nogle gode ting, hvis jeg selv skal sige det, og det skal jeg :-) og samtidig havde min lillebror og jeg en god tur!


Jeg fik bl.a. en Madam Blå for en flad 20'erDen står lige nu i mit køkken og pynter fint med blomster fra min mors have.

Kh


tirsdag den 24. april 2012

Den her årstid

Jeg elsker naturen på den her årstid, og Otto er næsten ikke til at få med igen når vi har været ude... Han elsker naturen altid.
Min mors have er også helt fantastisk på denne årstid.

Store frodige perlehyacinter, grønne blomster af ukendt navn og rabarber der stille vokser sig store i den våde jord.


mandag den 23. april 2012

Hvor der er vilje, er der vej! # 3


I weekenden hjalp jeg til med at rense fliser hjemme hos min mor, men denne lille blomst fik lov at stå, for hvor der er vilje er der vej. Dog syntes min mor at jeg havde forbigået noget, hun kunne ikke se at det var særlig fint at den stod der, midt i det hele.

Ovre hos Anna

Anna har den fineste, fineste blog, og jeg har været så heldig at møde Anna i virkeligheden, og sødere person finder man næsten ikke!

Anna's hjem har jeg dog ikke besøgt, men med alle de lækre farver og billeder hun viser frem, er jeg sikker på det ville være en sand fornøjelse.


Lige nu har Anna en give-away igang, sammen med retro-vintage.dk, og hvis du vil besøge Anna og være med, så er det her det foregår :)