onsdag den 25. januar 2012

Praktikplads...


Det er sådan at jeg skal i praktik i april, maj og juni.

Praktikken skal være inden for en af følgende brancher;
hotel
restauration
turisme
oplevelsesøkonomi
event
service

Og jeg har endnu ikke fundet mig en praktik plads men leder på livet løs.

Jeg syntes det kunne være rigtig spændende med noget hvor man gerne må være og tænke lidt kreativt, men ellers så er det fagene;
strategi
økonomi
ledelse
kultur- og gæsteforståelse
som er mine hovedfag og evt. også noget af det jeg skal arbejde med.

Praktikken varer som sagt over 3 måneder, hvor jeg ca. skal arbejde 30 timer om ugen.

Det er meningen at jeg i praktik perioden skal lave en eller anden form for et projekt, det kunne f.eks. være noget udviklingsprojekt, markedsundersøgelse und so weiter, men er noget praktikstedet og jeg skal aftale sammen...

Er der nogen som har brug for en praktikant som mig?
eller
Er der nogen der har nogle gode idéer til hvor jeg kan søge?


Jeg søger som primært i hovedstadsområdet, men har faktisk også mulighed for at være på Lolland-Falster eller Sydsjælland (Vordingborg, møn og omegn).
Hvis det er uden for disse områder og vi sammen finder ud af noget overnatningsmulighed-et-eller-andet-som-praktik-stedet-betaler, så er jeg også klar på det.


Hjælp, someone?

søndag den 22. januar 2012

Nikoline-boller med rosiner og svesker.


"Nikoline-boller"?, spørger du så måske...

Ja ganske rigtigt.

Jeg havde engang læst om en opskrift med appollinaris, og jeg tænkte at så kunne man da også bruge noget Nikoline Hyldeblomst, for smagen af hyldeblomst ville da om noget bare gøre det endnu bedre...
Klart klart der er jo selvfølgelig også lidt mere sukker i Nikoline hyldeblomst end appollinaris, men ORV siger jeg bare, for de endte virkelig lækre ud.

Du skal bruge:

2½ dl Nikoline Hyldeblomst
25 g gær
50 g smør
1 æggehvide
½ tsk salt
½ tsk sukker
200 g grahamsmel
300 g hvedemel
50 g skoldede rosiner
50 g skoldede svesker hakket i små stykker


Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i 2 dl Nikoline hyldeblomst, og bland den sidste halve deciliter med smøret og lun det over blus.
Hæld det lune smør-hyldeblomst over gæren.
Tilsæt æggehvide, salt, sukker og grahamsmel til dejen.
Tilsæt nu 150 g hvedemel samt de skoldede rosiner og svesker og bland det godt før 125 g hvedemel mere tilsættes.
Dejen skal nu hæve overdækket i ca. 1 time.

De sidste 25 g hvedemel bruges til at ælte dejen ud på i hånden når bollerne skal formes.

Når dejen har hævet formes bollerne, og de efterhæve ca. 20 minutter på bagepladen, hvorefter de pensles og bages i ca. 15 minutter ved 200 grader.

Spis dem gerne lune, som de er eller smurt med smør. Mums filibaba!

De er umådeligt gode, de har en sød smag med en lille pift af hyldeblomst.
Jeg er lidt stolt over min opskrift :-)


Ævlebævle


Lækre æbler fra Langeland,
de bliver lavet om til en lækker æbletærte.

Mums filibaba.

Du skal bruge:

Dej:
125 g blødt smør
175 g mel
2 spsk creme fraiche
+ 25 g mel til at rulle dejen ud

Derudover skal du også bruge:

smør til at smøre tærteformen med
450-500 g æbler skåret i skiver
kanelsukker
æg til pensling

og måske lidt cremefraiche rørt op med vanilje sukker når du skal spise den - det smager så dejligt!



Dejen røres op evt. på røremaskine ved at blande mel og smør, og så få dejen til at sidde sammen med cremefraichen, og stilles derefter på køl i ½-1 time.




Cirka 2/3 af dejen rulles ud og lægges i en smurt tærte form så det dækker bund og kanter, der drysses kanelsukker og over bunden, og æblerne lægges i og der dysses med kanelsukker mellem hver lag af æbler. Til sidst drysses der godt med kanelsukker igen. Så rulles den resterende dej ud og skæres i skiver, og lægges på tærten som låg, smøres med æg og der drysses lidt et skvat kanelsukker igen - det kan man næsten ikke få for meget af!




Den bages i 30 minutter på 225 grader på nederste ovnrille.


Server den lun med lidt cremefraiche rørt med vaniljesukker til.

Velbekomme!


lørdag den 21. januar 2012

Brændende kærlighed

Otto fylder to år idag.

Og til Otto der må man sige at jeg har en brændende kærlighed.

Otto er der bare altid for en,
når man kommer hjem og har haft en skidt dag så bliver den altid bedre når man møder ham i døren.

Jeg har en så stor kærlighed for ham at vi indimellem deler hovedpude - hvilket min kæreste kan blive lidt jaloux over, for jeg gider ikke at dele den med ham.

Otto er mit hjertebarn.


For knapt to år siden da vi fik det lille myr.


Otto har altid været glad for mad, og håber inderligt hver eneste gang at der falder lidt ned til ham.


Nogle gange må man finde sig bedre til rette, der kan gå lidt tid.


Til tider er det lidt hårdt bare at sidde og vente... og vente og vente. Så kan man tage sig en lur imellem tiden. Den er ellers næsten sikker hver eneste gang med ham farfar der.


Otto sammen med sin ven Victor. Victor blev fire år igår.


Verdens smukkeste hund hvis du spørger hans mor.


Otto er en nysgerrig lille hund, så hvis nogen går ud fra haven hjemme fra mormor og bedstefar, så ligger Otto og holder øje.


Otto og hans fætter Buster trækker om kap.


Er der noget at sige til at jeg bare er helt væk i den lille bandit?

Ottos fødselsdag er blevet fejret med sang og spegepølse stænger, hans mor ville hellere have brændende kærlighed - så derfor var det hvad der stod på menuen i aften.





fredag den 20. januar 2012

Lykken er...

At man kan sidde i sengen med dynen langt op over ørerne og hygge sig med det nyeste nummer af BoligLiv, læse biblioteksbøger - i dette tilfælde har jeg lånt et par stykker af Liza Marklund, drikke lidt af Søbogårds gode drikke, at have godt med lommetørklæde til når næsen løber og at spise yoghurt med chokomüsli (for det må man gerne når man er syg) - og heldigvis er det nu kun "snot" og ikke hoste og hovedpine mere, det er dejligt med lidt fremgang.


Og lykken er også at have den dejligste Otto-mand lige ved sin side.


Han syntes det er noget så dejligt hvis vi kunne ligge i sengen hele dagen lang - jeg selv er ved at have fået rigeligt at det efter al den sygdom, men når jeg nu skal ligge i sengen, så er det trods alt dejligt at have ham at putte lidt med :-)

Idag er jeg Fredags perle hos Karen, og tak til de nye læsere der allerede har indfundet sig.
Det er dejligt! - og tak til de "gamle", det er så dejligt at der er nogle der følger med.



torsdag den 19. januar 2012

Nu må det snart være nok...

Nu har jeg været syg i uge 1 og uge 3 her i januar - 2 ud af 3 er bestemt ikke rart eller godt når det er sygdom man snakker om.

I ugen imellem, skrev jeg skriftlig eksamen i Ledelse, og idag sad jeg med feber og snot i hele hovedet,
og skrev skriftlig eksamen i Økonomi i fire lange timer.




Nu håber jeg bare så inderligt at jeg består den eksamen. Selvom jeg tvivler.
Jeg tror måske gerne at du, kære gud, må være med mig lidt nu.
Jeg mener mine odds her i januar har jo ikke ligefrem været strålende?

Noget andet der også går lidt skidt er mine kurser hos AOF.

Amager glemte at sætte mit kursus i deres katalog - ØV
Dog står det stadig på deres hjemmeside, men come on - det var dem som kontaktede mig om kurset, og så glemmer de det bare?

I Guldborgsund har vi allerede aflyst et cupcake kursus og to smykke kurser, da tilmeldingen simpelthen er for sølle. Til gengæld vil de gerne gå til mavedans i Guldborgsund.

Hver sin smag? :-)

Men lidt godt skal også være ret, der er nemlig blevet oprettet både et ekstra knyttekursus samt et cupcake kursus i Lyngby - så trods de andre to steder, så der fremgang i min hjem-kommune :-)

Mere fremgang tak, og så vil jeg bare gerne være rask. N.U.

Imorgen er det nemlig meningen jeg skal på arbejde igen, mit NYE arbejde -
og jeg måtte melde mig syg i tirsdags. 2. arbejdsdag - det vil jeg helst ikke igen, tak!


- Så på baggrund af alt dette kan i nok godt forstå hvorfor det kreative står lidt stille... :-(

Jeg håber i andre er raske og har en masse fremgang.
og så håber jeg bare i får en god aften!




fredag den 13. januar 2012

Dukkemager

Ja, det kan man vel så kalde mig nu.
For jeg var så heldig at få Wenches fine bog "Tusindfryd dukker" i julegave,
og da varerne jeg havde bestilt lang om længe kom hjem,
så måtte jeg jo igang, sådan midt i eksamens skrivning.


Eksamens skrivning er også årsagen til at jeg ikke er så meget til stede her på bloggen.
Men dukken her kunne simpelthen ikke holde mig tilbage!

Men min opgave er også ved at være færdig skrevet, jeg mangler bare lige at rette den til.

PS. Hav en fantastisk weekend!


torsdag den 5. januar 2012

flere ord

De bliver bare ved


og ved.


og det medkom da også at der lige pludsleig lå en lille besked på min kærestes computer, som ligger der og venter på at han kommer hjem.


Må du have en fantastisk aften!




Bidt af... ord

Jeg har i de sidste dage gået og været ret optaget af citater, af forskellig slags...

Måske er det noget med nogle tanker om hvad jeg vil med det nye år, hvad jeg gerne vil forandre, og hvad jeg gerne vil være bedre.

Mest af alt, så vil jeg gerne bare være glad. Heletiden.

Det har medført at der måtte lidt tekst på væggen i soveværelset, lige over sengen - så er det, det sidste jeg ser inden jeg falder i søvn, men også det første når jeg står op!



Jeg ved ikke om denne tekst medfører noget som helst, men jeg håber da at jeg får et kys hver eneste ene aften inden jeg skal sove, selvom det er vi nu ret gode til i forvejen :)


På et eller andet tidspunkt vil jeg også gerne have skiftet mine natlamper ud, måske til nogle ala de her



billedet er lånt fra ilva.dk

Men lad os nu se, det ikke sikkert det bliver i år, men der er jo intet i vejen for at drømme ;)
og aller helst ville jeg jo nok også at det var de retro nogle af slagsen, så nu må vi se om jeg lige falder over dem...


Jeg er ikke helt færdig med de der citater, tekster, ord, hvad vi nu skal kalde dem. Kender du nogle gode nogle?




onsdag den 4. januar 2012

Hvidløgsbrød

Nu er det snart længe siden at jeg har kommet med et mad indlæg, og dette bliver da også et lille et af slagsen...

Aftenen i aften, bød på suppe til aftensmaden..

Og for mit vedkommende bliver der ingen suppe, hvis der ikke også er brød!


Det er meget nemt at gå til, og resultatet er super lækkert!

Du skal bruge;

Ciabattabrød
Smør (flydende margarine er også ret smart)
Hvidløg
Revet ost
Persille

Ciabattabrødet kan du f.eks købe, men altså, har du lidt overskud kan du jo f.eks. også bruge denne opskrift.

Start med at skære brødet midt over, og flæk det herefter på den anden led, så du får fire stykker brød, og smør brødet med et godt lag smør eller margarine.

Hak 3 fed hvidløg fint, og gnid det ind i brødet og smøret.

Hæld revet ost udover, og herefter fintskåret persille.

Bag i ovnen indtil osten er smeltet og brødet er lidt gyldent i kanten.



Mums filibaba!

OBS! - Jeg tror godt man kunne gå hen og blive lidt afhængig, det er i hvert fald ikke sidste gang jeg har lavet det.