lørdag den 10. december 2011

9. og 10. December - Stjerner (Anden del)

og nu til anden del.. som er en anden stjerne.

Efter mit eget hoved, hedder dette en tyk julestjerne.. Hvilket måske er sjovt, for den er altså tyndere end den buttede... Men da det jo ellers er en traditionel julestjerne, blot tykkere, så hedder den nu sådan, her hos mig.


Faktisk er denne idé vidst også Wenches....

Men her viser jeg min egen diy af den...

Første del af den tykke julestjerne er at folde papiret således at den får den tykke effekt - hvilket blot er den ene del af det, den anden del af det er, at da papiret ikke er farvet på begge sidder, ville det se lidt fjollet ud.


Klip et stykke papir på den lange led af Rie Elise LArsens papir ark (længde ca. 45 cm.)
med en bredde på fire centimeter.

Du skal bruge fire af disse, gerne i forskellige farver/mønstre papirer.


Fold papiret på midten, med den farvede side indad - hele vejen hen.


Fold nu papiret indtil midten, som herover - hele vejen hen. og bagefter modsat som ses herunder.Fold ud som herover, og fold sammen som herunder.Bøj på midten som herover, og klip, bøj igen på midten, og vi har nu den første strimmel til den tykke julestjerne. Der skal laves fire strimler i alt til en stjerne.


Saml de fire strimler som vist herover, det er vigtigt at den side som er foldet, vender ud af, og modsatte side vender indad. (Se billede herunder, for at se hvilken side jeg kalder "den modsatte")Vend arbejdet om, og fold strimlen indover, som ses herunder.


Fold den næste strimmel ind over denne, som herunder.


Fold den trdje strimmel over den anden, og den fjerde over den tredje - som så låses under den første strimmel du bøjede.


Og arbejdet skal nu gerne se ud som herover.


Tag en strimmel som sidder til højre, og fold, så der dannes en lille trekant, som herover.


Fold nu, som herover, så der dannes endnu en trekant, og fold dem så oven på hinanden som herunder.


"Stjerneflappen" låses ved at den stikkes ned igennem den fold som er lige under trekanten.Hvis den er svær at få igennem, kan der klippes lidt af, således det er en spids der stikkes igennem i stedet. Når spidsen er at se, som på billedet herover, trækkes der i den, indtil strimlen er trukket helt igennem, og kun "stjerneflappen" er tilbage, som herunder.


Denne handling gentages med de resterende 3 strimler der sidder til højre, og arbejdet vendes, og der er nu fire nye strimler som sidder til højre, hvor der gøres akkurat det samme.

Stjernen burde nu se således ud:


Strimlerne klippes nu af, omtrænt der hvor de kom ud under folden, således at de ikke længere kan ses. Dette gøres på begge sider, og stjernen er nu færdig.


Og hvis nu man sætter stjernerne på hårnåle som disse...


Gerne med en ordentlig stor klat lim, fra limpistol, sådan det måske når lidt opovaer den flade der sidder på hårnålen...

Ja så, så er man STJERNEKLAR til julen ;)
2 kommentarer:

  1. Uha. Har aldrig fået lært det der. Det må snart være tid :)

    SvarSlet
  2. Super flot...måske man skal afprøve ideen på et tidspunkt ;-)

    SvarSlet