fredag den 29. april 2011

Med på moden...

Ja, man kan vidst roligt sige at ramsløg er det hotteste lige nu på de danske madblogs, og jeg skal jo selvfølgelig være med på moden.

Jeg fandt dem på kun en gåtur væk fra hvor jeg bor, og skulle da straks hjem og eksperimentere lidt med sagerne...

Resultatet blev, indtil videre, pesto, salt og olie og derudover blandede jeg lidt hakkede ramsløg i en omgang wok til aftensmaden. Det var vældig lækkert, om end det altså om noget sætter gang i mavsen, det der ramsløg og der blev kø til toilettet... Selvom vi kun bor to!

Efter lidt søgen på nettet fandt jeg så ud af at ramsløg virker udrensende, og det tør jeg da lige love for de gør! Det stod ikke i min lille håndbog om krydderurter så jeg var da helt bange for at jeg faktisk havde fået madforgiftning. Men det var bare ramsløgene, så jeg vil lige komme med en lille advarsel før du begiver dig ud i ramsløgs-legerier... Pas nu på ikke at spise for meget af det på en gang.

Nå men da jeg så skulle smage min pesto kunne jeg godt mærke at det satte gang i mavsen igen, dog heldigvis ikke så meget som til aftensmaden dagen før, og så var mit mysterie om madforgiftning løst.

Her får i et par billeder og lidt opskrifter, hvis i tør ;)


Ramsløgs-salt:
Først skal du beslutte om du vil have grønt salt, eller som jeg hvidt salt med grønt i. Det har nemlig betydning for hvilken i rækkefølge du skal lave processen.

Grønt salt: Blend ramsløgsblade sammen med havsalt, hæld det ud på bagepapir på bageplade og sæt det i ovnen ved 50-75 grader indtil det er tørt.

Hvidt med grønt, salt: Hak ramsløget med kniv og bland med havsaltet, hæld det ud på bagepapir med bageplade og sæt det i ovnen ved 50-75 grader indtil det er tørt. Hæld det derefter i blender og blend til du har den ønskede størrelse på saltet.

Ramsløgspesto:
Jeg har brugt følgende:
Ramsløg
mandler
ost, parmesan
olie
salt og peber

Jeg har ikke brugt mål men gjort det lidt på gefühlen for at få lige præcis den konsistens og smag som jeg bedst kan lide. Og det hele blendes bare sammen.
Da ramsløget har en lidt stærk løg smag skal man ikke bruge så meget pesto, men man kan eventuelt splejse lidt med noget rucola, persille eller basilikum.

Ramsløgsolie:
Olie og ramsløg er alt hvad jeg har brugt.

6 ramsløgsblade og 500 ml olie.
Blend og stil på køl, efter en dag sies olien og du har fået den flotteste grønne olie med den dejligste løg-duft.


Jeg håber altså ikke jeg har skræmt dig helt væk fra at lege med ramsløg, for det smager fortræffeligt. Men du skal bare prøve dig lidt frem, stille og roligt :)

Lav dig en god dag.. Min står på kongeligt bryllup og opgaveskrivning, dejligt! :)

2 kommentarer:

 1. Nu er jeg da helt glad for at jeg ikke har spist så meget af det ;-)
  Synes måske nok at det er en anelse overvurderet og måske lidt er modefænomen :-)
  KH
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hehe det forstår jeg godt... Men du har helt ret i det er et modefænomen :) Men det jo også derfor jeg kaldte min oplæg med på moden ;) - bare ærgerligt at man skider i bukserne fordi man vil være med på moden!

  - Julie :)

  SvarSlet