torsdag den 17. februar 2011

Nybagte gulerodsbrud lige fra morgenstunden af!

Dagen i dag startede jeg med at bage nogle lækre gulerodsbrud, det var første gang jeg prøvede opskriften, og de blev super lækre!


Du skal bruge:

50 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
15 g salt
2½ spsk olie
1,1 kg mel

endvidere:
2 æg
4 groft revne gulerødder
100 g hakkede hasselnødder (Andre nødder eller kerner kan også bruges!)

Gæren røres ud i vandet. Sukker, salt og olie tilsættes. Melen æltes i, lidt af gangen indtil dejen er glat og smidig.
Dejen vendes ud på bordet og der laves en fordybning i midten hvor æg, gulerødder og nødderne lægges.

Dejen skal skæres for at man opnår den rigtige "brud"-effekt, altså tager man en stor kniv i den ene hånd og skærer løs på dejen mens man med den anden hånd kan hjælpe lidt til at man får skåret over alt. Selvom det virker uoverskueligt tager det faktisk ikke lang tid før den rigtige konsistens opnåes.
Dejen skal nu hæve i en time.

Umiddelbart siger opskriften at der skal være til 12 brud, men eftersom de hæver syntes jeg faktisk godt at der kan komme lidt flere ud af det. Det er helt op til en selv, alt efter hvor store man vil have dem.

Dejen deles og lægges på bagepapir/bageplader og hæver yderligere 30 minutter.

De skal herefter bages i omkring 15 minutter ved 200 grader.

Obs! De er altså virkelig lækre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar