fredag den 18. februar 2011

Lidt hjemmeavl..

Jeg har plantet hvidløg og sået stedmoderblomster i min vindueskarm.. Så er det bare at vente.. og lidt karse, men den går det lidt hurtigere med :)


Hvidløgene plantes ved at man skiller et hvidløg ad i fed, og stopper et fed 3 cm ned i jorden, med god afstand. Måden hvorpå det vokser er ved at der opstår nye fed rundt om "moder"-fedet og løgene tages op om efteråret når bladende bliver gule.
Selvfølgelig kommer der ikke mange hvidløg ud af en vindueskarm men jeg syntes bare det er så hyggeligt og livsbekræftende når man kan høste noget man selv har sået og passet hele året :)

Hvorfor er hvidløg så godt?
- Ja det skal jeg fortælle dig.

For det første så skærper den appetitten, den regulerer bodtryk, skubber på affaldsstofferne i kroppen og sikrer bedre blodgennemstørmning.
Derudover er der gamle husråd som siger at det kan bruges med børneorm hvis man findeler fedene, koger dem i mælk og søder med honning.
Man kan presse hvidløg og røre det med olivenolie og det er godt mod ligtorne og sidst men ikke mindst kan en kop varm mælk med hvidløg drikkes hvis man ikke kan sove, fordi at det virker søvndyssende.

Hviløgs stærke lugt skyldes en svovlholdig olie som hedder allicin, som har en bakteriedræbende effekt.

I haven er hvidløg også godt, da det på grund af dens stærke lugt holder skadedyr væk. Så sæt for eksempel hvidløg ved siden af roserne og de slipper for bladlus.

Information fra: Krydderurter af Annemette Olesen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar