lørdag den 12. februar 2011

Ciabatta brød, mums!

Her kommer lige en lille opskrift på hjemmebagte ciabatta brød, og mums de er lækre! (2 stk)



Fordej:
150 g hvedemel
15 g gær
2 dl håndvarmt vand

Dej:
2½ dl håndvarmt vand
1½ tsk salt
½ dl olivenolie
500 g italiensk hvedemel (tipo 00) eller pizzamel

Dejen laves af to omgange;
Fordejen røres sammen og stilles tildækket i 10-12 timer

Rør vand, salt og olivenolie i fordejen. Tilsæt mel og ælt dejen på maskine eller med melede hænder.

Dejen er meget meget elastisk og blød og klistrer rigtig meget men sådan skal den være!

Lad den nu hæve i 2 timer.

Del dejen i to og hæld den så ud på bagepapir, der kan godt lægge to på en bageplade hvis man upper sig lidt. Det kan være nemmest hvis dejen deles mens den ligger i skålen.

Brødene til efterhæve lunt og tildækket i 30-45 minutter.

Sigt lidt mel over og sæt brødene på midterste rille i en forvarmet ovn i 30-35 minutter på 225 grader.


OBS! Det er virkelig en opskrift jeg kan anbefale, det smager super godt!


Opskriften er fra "Gyldendals store kogebog"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar