tirsdag den 6. juli 2010

Lav selv: Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft


Du skal bruge:
Hyldeblomster
Vand
Sukker
Økologiske citroner

Til en portion på 1 liter, bruges der 20-25 blomster, 1 liter vand, 500 g sukker, 3 økologiske citroner. Ønskes der flere liter ganges der bare op.

Sådan gør du:
Knæk de største stilke fra hyldeblomsterne og put dem i en balje.

Skær citronerne i skiver og læg dem over hyldeblomsterne.

Hæld vand og sukker i en gryde og varm op indtil sukkeret er smeltet.

Hæld sukkervandet over i baljen og rør lidt rundt.

Lad baljen stå i køleskabet i 3-4 dage så vandet rigtig kan suge al hyldeblomsternes smag til sig, rør gerne rundt i det et par gange mens det står i køleskabet, det hjælper processen.


(Billedetekst: Blomsterne bliver brune i det når de har ligget i sukkervandet, det er helt normalt!)

Si drikken igennem et viskestykke, gerne et par gange, så der hverken kommer blomster eller smådyr med i den endelige drik.

Hæld drikken på atamon skyllede flasker.

Tip 1: Sukker: Det smager godt hvis man blander rørsukker og almindeligt hvidt sukker
Tip 2: Hyldeblomster: Det er bedst hvis du plukker dem et sted hvor de ikke står lige ud til vejen, gerne i skov, mose eller lignende.
Tip 3: Citroner: Gå ikke på kompromis med citronerne. Hvis man bruger færre citroner bliver drikken meget sød og nærmest udrikkelig.

OBS! Man kan næsten blive afhængig af det

Ingen kommentarer:

Send en kommentar