lørdag den 12. juni 2010

Lav selv: Skoldet havrebrød med suash

What to be doing in your summer holiday - part 3.

Lav dit eget skoldet havrebrød med squash

Det skal du bruge:
50 g havregryn
3 dl vand
75 g grahamsmel
150 g revet squash
1½ dl vand
50 g gær
2 spsk olie
1½ tsk salt
450 g hvedemel

Havregryn, 3 dl vand og grahamsmel kommes i en gryde og koges op til grød.



Når det har kølet lidt ned igen blandes det i en skål med revet squash, 1½ dl vand, smuldret gær, olie og salt.
Det æltes da sammen med melet.

Det bliver en meget klistret dej, men det er sådan den er bedst. Dejen kommes i en smurt form og skal hæve tildækket indtil dejen når kanten på formen.





Brødet bages på nederste rille i 35-40 minutter. Når det er færdig bagt vendes det ud af formen på en bagerist og skal stå indtil det er helt koldt.



Tip 1: Brødet holder sig dejlig frisk hvis det blot er viklet ind i et viskestykke i steder for pose eller lignende.

Tip 2: Der kan også bruges revet gulerod i stedet for squash.

OBS! Man kan næsten blive afhængig af det

Ingen kommentarer:

Send en kommentar