tirsdag den 29. juni 2010

Lav selv: Chokoladekage med yoghurt is og hindbær

Sommermad.

Lav din egen chokoladekage med yoghurt is og hindbær



Chokoladekage (Egentlig er opskriften som Brownies, men da jeg ikke havde en bradepande i den ønskede størrelse blev den lavet i springform)

Du skal bruge:
250 g chokolade
175 g sukker
3 spsk vand
125 g smør
3 æg
2 tsk vaniljesukker
175 g mel
1 tsk bagepulver
100 g grofthakkede valnødder

Smelt chokolade, sukker, vand og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen og lad det afkøle lidt. Pisk æggene heri.

Rør vaniljesukker, mel, bagepulver og valnødder sammen og vend det i dejen.

Kom dejen i en velsmurt springform eller en velsmurt form på 26x18 cm.

Bag mit i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter. Lad kagen afkøle før den skæres.

Yoghurt is

Du skal bruge:
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
2-3 tsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang
1 l yoghurt

Rør æggeblommer og sukker lyst indtil sukkeret ikke knaser længere.

Rør yoghurt og vanilje i æggemassen.

Stil isen i fryseren og blend den hver halve/hele time indtil den er frosset.

Isen bliver meget hård når den er helt frosset og skal tages op i god tid før den skal spises, eller alternativt - varmes 45 sekunder i microbølgeovn og hakkes og blendes lidt før servering.

Server chokoladekage med en kugle is og friske hindbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar