tirsdag den 29. juni 2010

Genbrug: Konservesdåser

Lav dine konservesdåser om til flotte vaser, urtepotter eller fyrfadslys holdere.

Du skal bruge:
Konserves dåser i forskellige størrelser
Jutegarn
Farvet karton/papir
Lim pistol
Hobbylim
Lineal
Saks


Til dåserne med blomster er der brugt jutegarn og lim pistol. Den store dåse er fra en stor portion syltede agurker (industri). Den lille dåse er fra flåede tomater.

Beklæd dåsen med garnet ved at sno det stramt rundt om. Det sted du sætter snoren limes fast, og der kan nu snos og snos til du når toppen af dåsen og der limes først igen når snoren er viklet hele vejen omkring dåsen.
Vær opmærksom på at det er pænest hvis man ikke kan se dåsen igennem snoren. Man kan ligesom skubbe snoren ned af, mens man vikler den om dåsen, så man hele tiden er sikker på den sidder hvor den skal.

Til fyrfadslys holderne er der brugt hobbylim, farvet karton fra Panduro hobby og målebånd, lineal og saks. Dåsen er fra tomatpuré.

Mål med et målebånd hvor langt der er rundt om dåsen og hvor høj den er. Klip et stykke karton som er tilsvarende, hellere lidt for stort end lidt for lille. Lim kartonet fast på dåsen med hobbylim og hold fast om papiret på dåsen så du er sikker på det sidder hvor det skal mens det tørrer let.
Lad limen tørre før du putter fyrfadslys i dåsen.

1 kommentar: